Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.05.2017 15:42 - Един въпрос към Слави Трифонов
Автор: miloslav Категория: Новини   
Прочетен: 1963 Коментари: 4 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
4 май, 2017

Какво иска Слави Трифонов? (Това е по-меката формулировка на въпроса, защото в махалата биха използвали традиционното „Абе, за какво се бори тоя?“)

Продължавам да се питам кой му шепне в ухото, кой го нахъсва и го ръчка да хаби енергия и време за този референдум.

Ситуацията е изключително елементарна и много ясна. Затова става все по-странно шоуто на Слави (не онова, официалното всяка вечер), разигравано около парламента. Той дори се кани да го прави верижно – всеки ден – протест, или каквато друга формулировка му измислят Сценаристите.

Отдавна на гражданина Трифонов най-вероятно му е обяснена процедурата, по която преминава постреферендумният период. Тя не се дискутира, тъй като е разписана точно и черно на бяло в Закона.

А именно… Тъй като всенародното допитване – дори инжектирано със стимуланта „президентски избори“, не успя да мине бариерата, правеща задължителни поставените въпроси, то по силата на Закона отива в парламента, където народните представители трябва да решат, гласувайки също елементарно – „за“, „против“, „въздържал се“.

Никъде не е разписано, че в тази ситуация депутатите са длъжни да одобрят въпросите от допитването, още по-малко – сроковете, в които това да се случи. Затова действията, предприемани от Слави и сие, могат да се третират като уличен натиск и манипулиране на депутатите.

Още нещо. Трифонов изтъква напоително факта, че 2,5 милиона българи са подкрепили въпросите от референдума. Само че зад депутатите, които той притиска, стоят близо 3 милиона граждани, изпратили петте партии в парламента.

Така че шоуменът да го дава по-кротко. И да не прави намеци за случващото се в Скопие, защото някои служби биха могли да го изтълкуват като отправяне на заплахи.

И пак малко цифри – 2,5 милиона „да“-та за референдума срещу 4,5 милиона „против“ и „въздържал се“. Това е.

Като прибавим и факта колко опасности крие типа мажоритарна система, предлагана от инициаторите на референдума, то и на столичните гарги става ясно безсмислието на организираните протести и бдения, търкащи жълтите павета около Царя с коня.

Заинатил се е обаче Слави и упорства. Използва тежки думи, говори за самозабравяне (чие обаче), за морал и закони (по-горе описахме законовата процедура), срамувал се, имал гражданска позиция и права. Уви, в тази ситуация и от негова уста те звучат като клишета – изтъркани, злоупотребени, егоистични.

Тръби, че България не е нормална държава. Но нима, в този момент и той не допринася това да е факт?

 

Затова още веднъж се налага да питаме – Какво иска Слави Трифонов?




Гласувай:
4



1. rosiela - Като му отказа Борисов с право
06.05.2017 16:13
апетитен парцел, те с тоя белята си е взел!
цитирай
2. saankii - супер си точен, поздрав!
06.05.2017 22:03
бабо росе босе..
многоо кратко, журналистическо..
но, пък...така тъпо...
цитирай
3. barin - Напоследък не познавам хора, които ...
12.05.2017 06:55
Напоследък не познавам хора, които го гледат и харесват. Аз от 5-6 години съм го отписал. Всяко нещо си има мярка и граница, не може предаването да го има вечно. Не е 'Минута е много".
Поздрави!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: miloslav
Категория: Новини
Прочетен: 28056
Постинги: 33
Коментари: 9
Гласове: 4
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930